PočetnaVijestiŽene lojalne i pragmatične, “Women on Boards” će osnažiti razvoj ekonomije
Izvor:PR Služba
Datum objave: 28.11.2023.
Share:
Vijesti

Žene lojalne i pragmatične, “Women on Boards” će osnažiti razvoj ekonomije

Biznismen i humanista Hajriz Brčvak izrazio je snažnu podršku programu razvoja liderki za pozicije ekonomskog odlučivanja u Crnoj Gori, "Women on Boards" koji realizuje Investiciono-razvojni fond Crne Gore.

microthumbŽene lojalne i pragmatične, “Women on Boards” će osnažiti razvoj ekonomije

Želim da naša Crna Gora bude prosperitetna, društveno-odgovorna, i zemlja jednakih šansi za sve, bez obzira na razlike. Zato snažno podržavam program “Women on Boards”, koji će omogućiti razvoj znanja i vještina ženama koje će biti spremne da se jače uključe u pozicije razvoja i ekonomskog odlučivanja u državnim i privatnim kompanijama, kazao je biznismen i humanista Hajriz Brčvak.

“Veličina čovjeka se ogleda u njegovoj želji i čežnji da pomogne drugima, a posebno svojoj zajednici pa me izuzetno raduje što je Investiciono-razvojni fond pokrenuo program ‘Women on Boards’, koji će pomoći daljem razvoju crnogorske ekonomije i društva u cjelini”, poručio je Brčvak.

On je izražavajući snažnu podršku “Women o Boards” programu razvoja liderki za pozicije ekonomskog odlučivanja u Crnoj Gori koji je pokrenuo Investiciono-razvojni fond u partnestvu sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj, pozvao sve koji mogu da utiču da se usvoje Izmjene zakona o privrednim društvima, koje podrazumijevaju rodnu uravnoteženost u organima upravljanja velikih crnogorskih privrednih društava.

“Majka, kćerka, sestra, supruga - su neke od ženskih bića, koje nam je Stvoritelj ostavio u amanet, i dao nam ih kao podršku, posebno u teškim trenucima. Danas je njihova uloga još značajnija, a iskustvo me naučilo da su žene lojalne, nepokolebljive pred ciljevima, i pragmatične u pravljenju kompromisa”, zaključio je Brčvak.