PočetnaVijestiPredstavljamo jednog od mnogobrojnih zadovoljnih klijenata: preduzeće “Martex” doo Cetinje
Izvor:PR Služba
Datum objave: 26.02.2024.
Share:
Vijesti

Predstavljamo jednog od mnogobrojnih zadovoljnih klijenata: preduzeće “Martex” doo Cetinje

Dragan Martinović iz Bajica, nadomak Cetinja, nastavio je porodičnu tradiciju i uz podršku Investiciono-razvojnog fonda, preduzeće za proizvodnju suhomesnatih proizvoda “Martex” unaprijedio u jednu od vodećih u Crnoj Gori.

microthumbPredstavljamo jednog od mnogobrojnih zadovoljnih klijenata: preduzeće “Martex” doo Cetinje

Ognjište ali i nasljeđe svojih predaka, kako kaže, dan danas čuva i ponosan je što je u rodnom mjestu u mogućnosti da nastavi posao svog oca.

“Mi smo prije 30 godina počeli proizvodnju sa ograničenim količinama, ali malo po malo “Martex” je rastao do danas. Ja sam druga generacija koja se bavi ovim poslom i nadam se da će se ta tradicija nastaviti”, rekao je Martinović.

Tehnologija se promijenila, ali nije uticala na kvalitet. Njeguški pršut poznat je u cijelom svijetu, a ono što mu daje poseban ukus i miris jeste njegovo geografsko porijeklo.

“Osim u Crnoj Gori radimo i u zemljama regiona. Vjerujem da će se ulaskom u EU olakšati put proizvođačima da izađu na evropsko tržište”, rekao je Martinović.

Napominje da su godinama biznis širili kreditnim zaduživanjem, a poseban značaj vidi u tome što Crna Gora povlači sredstva iz EU fondova.

“Veliku ulogu u kompletnom crnogorskom biznisu ima Investiciono-razvojni fond, a od njegovog osnivanja tržište se normalizovalo. Mi smo do osnivanja IRF-a plaćali kamate od osam do 12 odsto, a samim osnivanjem Fonda, omogućeno nam je da se zadužujemo po znatno nižoj kamatnoj stopi”, istakao je Martinović.

Ključne riječi