PočetnaVijestiPodrška mjerama IRF-a u promovisanju većeg učešća žena u procesima odlučivanja
Izvor:PR Služba
Datum objave: 11.12.2023.
Share:
Vijesti

Podrška mjerama IRF-a u promovisanju većeg učešća žena u procesima odlučivanja

Lider Bošnjačke stranke, Ervin Ibrahimović izrazio je snažnu podršku programu razvoja liderki za pozicije ekonomskog odlučivanja u Crnoj Gori "Women on Boards", koji realizuje Investiciono-razvojni fond u saradnji sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj.

microthumbPodrška mjerama IRF-a u promovisanju većeg učešća žena u procesima odlučivanja

Kao država imamo obavezu da radimo na stvaranju okruženja koje podstiče i podržava žene da preuzmu aktivniju ulogu u korporativnom svijetu. To uključuje podržavanje obrazovanja, mentorstva i programa za razvoj liderki kao što je IRF-ov program "Women on boards" kako bi se osiguralo da talentovane žene imaju priliku da dosegnu najviše pozicije u sferi ekonomskog odlučivanja, poručio je predsjednik Bošnjačke stranke, Ervin Ibrahimović.

On je izražavajući podršku programu razvoja liderki za pozicije ekonomskog odlučivanja u Crnoj Gori „Women on Boards“ koji je pokrenuo Investiciono-razvojni fond u saradji sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD), kazao da žene čine temeljni stub društva, te da imaju snažan potencijal da doprinesu ekonomskom rastu i razvoju naše zemlje. Lider Bošnjačke stranke je uvjeren da su inkluzivni i ravnopravni ekonomski okviri ključni za izgradnju održive i bogate budućnosti za sve.

„Podržavamo proaktivne mjere Investiciono-razvojnog fonda koje u skladu s obavezujućim EU direktivama promovišu veće učešće žena u odlučivanju u odborima direktora velikih privatnih i javnih preduzeća. Njihova perspektiva, iskustvo i liderstvo su važni resursi za bolje strategije poslovanja, podsticanje inovacija i doprinos boljim poslovnim rezultatima“, istakao je Ibrahimović, dodajući da je posvećenost ekonomskom osnaživanju žena važan korak ka izgradnji bolje i ekonomski razvijenije Crne Gore koja koristi potencijal i talente svoje cjelokupne populacije.

U skladu sa tim, Ibrahimović je poručio da će Bošnjačka stranka podržati izmjene Zakona o privrednim društvima, koje za cilj imaju usklađivanje domaće legislative sa evropskom i poštovanje standarda koji usmjeravaju korporativne politike da funkcionišu u skladu sa konceptima održivog razvoja.