PočetnaVijestiIRF sa zadovoljstvom podržao poljoprivrednog proizvođača iz opštine Plav
Izvor:PR Služba
Datum objave: 11.12.2023.
Share:
Vijesti

IRF sa zadovoljstvom podržao poljoprivrednog proizvođača iz opštine Plav

Golub Savić, jedan je od rijetkih mještana sela Pepići, iz opštine Plav, koji se bavi poljoprivredom. Ovaj kraj važi za jedno od najljepših sela na sjeveru Crne Gore, čiji se potencijali nedovoljno koriste.

microthumbIRF sa zadovoljstvom podržao poljoprivrednog proizvođača iz opštine Plav

“Poljoprivredom se bavim 64 godine. Sada sa bavim voćarstvom, malinarstvom, aronijom i kupinom i to sve na ovom području uspijeva”, kazao je Savić.

Mnogo truda, želje i volje Golub je uložio, kako bi nastavio posao koji su radili njegovi roditelji. Kako kaže, trebalo mu je mnogo sredstava, kako bi sebi koliko toliko olakšao rad na poljoprivrednom gazdinstvu, a nova mehanizacija bila je nužno sredstvo za rad. Obratio se Investiciono-razvojnom fondu, koji mu je odobrio finansijsku podršku za ovu namjenu.

“Zadovoljan sam saradnjom sa Investiociono-razvojnim fondom. Kredit sam brzo dobio i to po povoljnoj kamatnoj stopi, a od tih sredstava sam kupio traktor sa prikolicom, frezom i plugovima. Nakon toga, kod njih sam konkurisao za još jedan kredit, jer planiram da širim svoj posao”, rekao je Savić.

Raduje ga, kako ističe, to što je u ovom kraju moguće spojiti turizam i poljoprivredu, pa mu je namjera da u narednom periodu počne da se bavi turizmom. Takođe, planira da se uz uzgoj voća, bavi i stočarstvom, i time iskoristi sve uslove koje ovo selo pruža, kako bi sebi i svojoj porodici obezbijedio zdrav život i egzistenciju.

Ključne riječi