PočetnaVijestiIRF i ove godine podržao SIA program – stvaramo prilike mladima za razvoj ideja
Izvor:PR Služba
Datum objave: 27.03.2024.
Share:
Vijesti

IRF i ove godine podržao SIA program – stvaramo prilike mladima za razvoj ideja

Novi ciklus Social Impact Award (SIA) programa u Crnoj Gori, otvoren je danas, a time i prijave za najveće međunarodno takmičenje iz oblasti društvenog preduzetništva mladih. Investiciono-razvojni fond je i ove godine jedan od pokrovitelja ovog projekta, koji mladima pruža priliku da razvijaju svoje ideje.

microthumbIRF i ove godine podržao SIA program – stvaramo prilike mladima za razvoj ideja

Prijave za ovogodišnji ciklus, kako su kazali organizatori, trajaće do 31. maja.

U ime jednog od pokrovitelja SIA projekta, prisutnima se obratio Spasoje Vujošević, koordinator službe za kredite IRF-a, razvojne institucije koja pruža podršku mladim ljudima kroz različite sisteme podrške i ohrabruje ih na ulazak u preduzetničke vode.

“Potrebno je kreirati model i okruženje u kom će se mladi osjećati komforno da donose odluke i maksimalno iskoriste svoje potencijale. Smatram da čitava institucionalna infrastruktura treba da šalje signale ka svim nivoima odlučivanja da omoguće mladima da svjesno donose odluke koje se tiču njihove budućnosti. Social Impact Award (SIA) upravo omogućava mladim inovatorima da sagledaju svoju vrijednost i da je adekvatno valorizuju”, kazao je Vujošević.

On je istakao da upravo ovom podrškom, IRF pokazuje društvenu odgovornost i posvećenost razvoju društvenog preduzetništva kroz rješavanje socijalnih, ekonomskih i ekoloških izazova.

“Uvjereni smo da je SIA program odličan mehanizam podrške i podsticaja za mlade i kreativne inovatore u Crnoj Gori koji su na početku karijernog puta. IRF je institucija koja snažno podržava mlade, ne samo kroz podsticajne kreditne linije za razvoj preduzetništva, već i kroz druge društveno-odgovorne aktivnosti koje za cilj imaju veću inkluziju mladih.“ – kazao je Vujošević.

Investiciono-razvojni fond, u ovom projektu, prepoznaje potencijal da dodatno osnaži i ohrabri mlade preduzetnice i preduzetnike, koji u biznisu ne vide isključivo ekonomski interes već preduzetništvo posmatraju i kao priliku da pokrenu promjene koje su bitne za društvo i zajednicu.