IRF-u prizanje za doprinos pružen razvoju MMSP i ženskog preduzetništva u Crnoj Gori

Investiciono-razvojni fond (IRF) dobitnik je priznanja Unije poslodavaca Crne Gore za doprinos pružen razvoju MMSP i ženskog preduzetništva u Crnoj Gori. Izvršnoj direktorici IRF-a, Ireni Radović priznanje je uručio predsjednik Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG), Predrag Mitrović.viber image 2022-12-16 10-03-51-049

Izvršna direktorica IRF-a zahvalila se UPCG što je kao reprezentativna organizacija poslodavaca prepoznala značaj i lidersku ulogu koju IRF ima kada je u pitanju podrška razvoju crnogorske privrede.

“Počastvovana sam ovom nagradom, kojom instituciji na čijem sam čelu odajete priznanje za pružen doprinos razvoju MMSP i ženskog preduzetništva u Crnoj Gori. Kao što znate, Investiciono-razvojni fond je tradicionalno najznačajniji partner crnogorske privrede. Stoga nagrada posebno dobija na značaju kada dolazi od vas, predstavnika crnogorskih kompanija, kojima upravo IRF daje vjetar u leđa da se otvaraju, rastu i da u konačnom ostvaruju dobre poslovne rezultate”, poručila je Radovićeva na svečanosti koja je organizovana u hotelu Hilton.viber image 2022-12-16 10-03-51-394

Saopštila je i da je IRF od 2010. do danas realizovao preko 1,7 milijardi eura kreditnih plasmana podrške crnogorskoj privredi, za više od 4.300 projekata i preko 3.100 klijenata. Samo u posljednje dvije godine, kako je istakla, IRF je podržao crnogorsku privredu sa ukupno 380 miliona eura i to dominanatno u sektoru mikro, malih i srednjih preduzeća.

„Tokom ove, 2022.godine realizovali smo rekordan broj kreditnih plasmana za projekte kod kojih su žene nosioci biznisa i odobrili više od 17 miliona eura, što je više nego tri puta veći iznos u odnosu na 2021. godinu kada je odobreno 5,7 miliona eura“, kazala je Radovićeva, dodajući da je ponosna što je upravo proaktivan odnos IRF-a kada je u pitanju žensko preduzetništvo doprinio i osnažio nove incijative koje za svoj primarni cilj imaju ekonomsko i svako drugo osnaživanje žena.viber image 2022-12-16 10-03-51-604

Poručila je i da se IRF profilisao kao institucija koja igra ključnu ulogu u snaženju aktivnosti i pripremi crnogorskih kompanija na prelazak na zeleno i održivo upravljanje.

„Imperativ je da IRF kao ključna razvojna finansijska institucija u državi i lider u zelenom finansiranju, šire djeluje i podstakne klijente na promjenu modela poslovanja i tradicionalne poslovne kulture, kao i da pripremi naše kompanije za poslovanje po evropskim standardima“, isakla je izvršna direktorica IRF-a.

Sumirajući rezultate godine na izmaku, Radovićeva je saopštila da su rodni paritet, znanje, posvećenost i odgovornost formula uspjeha koja je doprinijela da IRF ostvari najbolji poslovni rezultat u posljednjoj deceniji. Radovićeva je najavila i da je u finalnoj fazi lansiranje nove web platforme IRF-a koja će domaćoj privredi omogućiti jednostavniju i efikasniju komunikaciju sa IRF-om.

KREDITIRANJE