Nove mogućnosti unapređenja ekonomske i bilateralne saradnje

Izvršna direktorica Investiciono-razvojnog fonda Crne Gore (IRF), Irena Radović, sastala se danas sa ambasadorom Republike Francuske u Crnoj Gori, Kristijanom Timonijeom i direktorom Regionalnog ekonomskog odjeljenja za Zapadni Balkan, Pjerom Grandžuanom.11

Na sastanku su razmatrane mogućnosti unaprjeđenja ekonomske i bilateralne saradnje Crne Gore i  Francuske sa naglaskom na doprinos IRF-a u unaprjeđenju održivosti i konkurentnosti crnogorske privrede kroz implementaciju zelene transformacije u saradnji sa francuskim partnerima.

Naročito je značajna realizacija sredstava u vrijednosti od 50 miliona eura za finansiranje malih i srednjih preduzeća i opština u Crnoj Gori, u skladu sa ciljevima održivog razvoja, a koje su dio projekta Francuske agencije za razvoj (AFD) u okviru Strategije Republike Francuske za Zapadni Balkan.

Izvršna direktorica, Irena Radović, zahvalila je na podršci koju Investiciono-razvojni fond u kontinuitetu ostvaruje od strane Republike Francuske, a koja se realizuje i kroz strateško partnertsvo sa AFD-om.

Predstavila je aktivnosti IRF-a u prethodnom periodu, te ostvarene rezultate. Radovićeva je istakla da je IRF u prethodnom periodu imao naglašenu ulogu i preuzeo poziciju lidera u pogledu finansiranja programa zelene tranzicije crnogorske ekonomije i podrške ženskom preduzetništvu i mladima.

Ambasador Timonije i direktor Grandžuan su istakli kvalitetnu  saradnju sa IRF-om, naglašavajući  proaktivnost i otvorenost institucije za kreiranje novih modela saradnje kao generatora daljeg napretka crnogorske ekonomije.

KREDITIRANJE