Uz podršku IRF-a:

Naši proslavljeni vaterpolisti pokrenuli padel u Crnoj Gori

Da granice u sportu ne postoje, dokazuje bivši vaterpolista i osnivač Padel Montenegra, Damjan Danilović, koji uspješno rukovodi kompanijom za uvoz, izgradnju terena i promociju padela, jednog od najbrže rastućih sportova trenutno u svijetu . Zajedno sa poslovnim partnerom, vrsnim vaterpolistom Vjekoslavom Paskovićem, pokrenuo je interesantan projekat i našu zemlju uvrstio na sportsku mapu padel zajednice. Njihova kompanija, već je realizovala izgradnju tri padel terena – u Porto Montenegru, na Luštici i u Tivtu. Otkriva kako je sve počelo.01 Padel

,,Već pri kraju profesionalne karijere, razmišljali smo da ostanemo u sportu. Tako smo, igrajući u Italiji, otkrili padel kao sport. Zavoljeli, počeli već tada da igramo i uspjeli smo da, uz pomoć IRF-a, prenesmo to i u Crnu Goru. Napravili smo prve terene u Crnoj Gori, osnovali klub i nadamo se ekspanziji padela u Crnoj Gori," kaže Danilović, a ujedno napominje da je riječ o pristupačnom sportu, namijenjenom svim generacijama. Posebno ga raduje što u posljednje vrijeme, sve više žena uživa u kombinaciji ozbiljnog treninga i dobre zabave.

Iako relativno mladi, na uspješno širenje posla, nijesu mnogo čekali.

,,Firma postoji godinu dana. Za tako kratak period ostvarili smo vrhunske rezultate. Imamo dvoje zaposlenih u firmi. Pokrenuli smo i padel akademiju za djecu, kao i časove za žene. Dobili smo organizovanje internacionalnog turnira u Crnoj Gori. Zove se Veneto Padel Cup. On je već svjetski poznat turnir u cijelom svijetu," objašnjava bivši vaterpolista.

Poznato je da su počeci izazovni. Finansijska podrška, puno znači. Zato je Investiciono-razvojni fond (IRF) prepoznao ovu biznis ideju i podržao je kroz kreditnu liniju za početnike u biznisu.

,,Svaki manji preduzetnik treba pomoć. Nismo svi u mogućnosti da pokrenemo sopstvene biznise. Uz pomoć IRF-a dobili smo mogućnost da ostvarimo neke naše snove, a nadamo se da ćemo predstavljati Crnu Goru kako u Crnoj Gori, tako i u inostranstvu," kazao je Danilović.

Kako kažu, saradnja sa IRF-om im je pomogla da realizuju svoj biznis plan.

"Imali smo jako pozitivno iskustvo i mislim da ljudi ne treba da se libe, da traže pomoć, pogotovo ako imaju dobru ideju. Mi smo se obratili, siguran sam, pravoj adresi, dobili smo prave uslove i ostvarili smo ono što smo zamislili. Naš biznis plan je urodio plodom uz pomoć IRF-a.“

Damjan ne skriva buduće planove, već motiviše i poziva kreatore inovativnih ideja da mu se pridruže u njihovoj padeli misiji i doprinesu formiranju zdravog, konkurentnog tržišta.

,,Nadamo se da će i drugi privatnici vidjeti ovo kao dobru biznis ideju i da će krenuti sa izgradnjom padel terena. Imamo neka interesovanja iz Podgorice i Bara tako da se nadamo da ćemo da širimo tu bazu, da razvijamo padel kao sport u Crnoj Gori,“ zaključuje Danilović.

KREDITIRANJE