REZULTATI JAVNOG POZIVA ZA NAJBOLJE INVESTICIONE PROJEKTE ZA ŽENE U BIZNISU U OKVIRU KAMPANJE „ONA POKREĆE BIZNIS“

Polazeći od strategije ženskog preduzetništva Crne Gore 2021 – 2024. i ciljeva sa fokusom na oporavak ekonomije nakon pandemije koronavirusa, te rodne ravnopravnosti i implementacije održivog razvoja energetske i digitalne tranzicije, Investicino-razvojni fond (IRF) je 7. decembra raspisao javni poziv za dodjelu finansijskih nagrada za najbolje investicione projekte za žene u biznisu u okviru kampanje „Ona pokreće biznis“.

Javni poziv je trajao do 15. februara, a nakon toga formirana je stručna, eksterna komisija u sastavu:

  1. Nina Drakić, predsjednica Privredne komore Crne Gore;
  2. Budimir Raičković, predsjednik Asocijacije menadžera Crne Gore;
  3. Marija Šuković, šefica Sekretarijata Savjeta za konkurentnost.

Komisija je 28. februara odabrala četiri najbolja investiciona projekta:

I Nagrada i 7.000 eura pripala je preduzeću “3 Vuka”, vlasnice Jasna Radenović. Riječ je o malom i mladom porodičnom preduzeću koje posjeduje radionicu za izradu Eko igračaka od drveta i tkanina koji su edukativni, ergonomski oblikovani i ekološki održivi. Preduzeće želi da investira u dodatnu opremu kako bi bili efikasniji u proizvodnji, a unaprijedlili sigurnost u radu.

II Nagradu i 5.000 eura dobilo je preduzeće “Sabbia Rossa” doo iz Podgorice sa glavnom djelatnosti morska akvakultura, vlasnice Snežane Milović. Osnovano je u cilju uzgoja bijelih škampi čime će ponudom biti jedinstveno na tržištu. Dobijena sredstva preduzeće planira da iskoristi za nabavku dodatne opreme.

III Nagrada i iznos od 3.000 eura dobilo je preduzeće Areateam doo iz Podgorice, vlasnice Renate Brajović, a njena djelatnost se odnosi na netipičnu agenciju za nekretnine. Riječ je o biznisu u koji su uključene samo žene i gdje je napravljen spoj iskustva i mlade energije željne dokazivanja. Investicioni projekat odnosi se na namjenski razvoj softverskog rješenja koje bi podržalo navedene usluge, kako bi se u velikoj mjeri digitalizovao rad agencije.

III nagrada i iznos od 3.000 eura dobio je i Elite Studio Nella doo iz Podgorice. Izvršna direktorica Danijela Matanović će svoje bogato iskustvo rada u drugim salonima obilježeno brojnim nagradama na revijma i takmičenjima iskoristiti kako bi profilisala salon frizerskih usluga i kozmetike u ozbiljan studio za ulješavanje, a na bazi i korišćenjem zdravih biljnih preparata.

KREDITIRANJE

call centar
banner-irfcg-2016