PočetnaVijestiRadović u posjeti Razvojnoj banci Turske
Izvor:PR Služba
Datum objave: 21.11.2023.
Podijeli:
Vijesti

Radović u posjeti Razvojnoj banci Turske

Izvršna direktorica Investiciono-razvojnog fonda Crne Gore, Irena Radović boravi u zvaničnoj posjeti Razvojnoj banci Turske u cilju jačanja ekonomske saradnje između dvije finansijske institucije.

Na sastanku sa izvršnim direktorom i članom Odbora direktora, Ibrahimom Halil Öztopom, istaknuto je da su Investiciono-razvojni fond Crne Gore i Razvojna banka Turske posvećeni principima održivog razvoja i odgovornog poslovanja.

Radović i Oztop razgovarali su o mogućnostima investiranja u sektore od strateškog značaja, s ciljem stimulisanja privrednog rasta i razvoja, izrazivši očekivanje da će saradnja dvije institucije u krajnjem doprinijeti jačanju bilateralnih veza između Crne Gore i Turske u oblasti ekonomije i investicija.

Radović je istakla zadovoljstvo zbog mogućnosti saradnje institucije na čijem je čelu sa Razvojnom bankom Turske na projektima koji će pozitivno uticati na ekonomiju obje zemlje, sa posebnim naglaskom na odgovorno i održivo poslovanje. Izvršna direktorica Investiciono-razvojnog fonda istakla je da će kroz strateške projekte biti stvorena održiva radna mjesta, podstaknute inovacije i unaprijeđeno poslovno okruženje.

U tom smislu, Öztop i Radović su razgovarali o ESG standardima i finansiranju u vezi sa klimatskim promjenama, složivši se oko važnosti integracije ovih principa u planiranje i implementaciju investicija kako bi se postigao održiv i dugoročan ekonomski rast.

Sagovornici su dogovorili i dalje korake za ostvarivanje navedenih planova, uz naglasak na transparentnosti i održivosti investicija.