PočetnaVijestiRadović: U Crnoj Gori svega 13 odsto kompanija su u vlasništvu žena
Izvor:PR Služba
Datum objave: 27.04.2023.
Share:
Vijesti

Radović: U Crnoj Gori svega 13 odsto kompanija su u vlasništvu žena

microthumbRadović: U Crnoj Gori svega 13 odsto kompanija su u vlasništvu žena

Izvršna direktorica Investiciono-razvojnog fonda Irena Radović učestvovala je na Western Balkans ESG Samitu u Porto Montenegru.

Ona je tom prilikom kazala da je fokus na inkluzivno korporativno upravljanje i implementaciju ESG standarda od vitalnog značaja za snaženje ekonomija regiona.

“Na nama nije samo da poštujemo ESG standarde, već da budemo među liderima, kao dio napora da privučemo investicije i pozicioniramo naš region na evropskim i globalnim tržištima. Ponosna sam što smo mi u Crnoj Gori nicirali i preuzeli regionalno vodeću ulogu u transponovanju odredbi Direktive Evropske Unije o učešću manje zastupljenog pola u odborima direktora velikih privatnih i javnih preduzeća. Novi nacrt zakona o privrednim društvima će se uskoro naći na javnoj raspravi i sa zadovoljstvom koristim priliku da najavim da će Investiciono-razvojni fond Crne Gore sa partnerima uskoro implementirati program osnaživanja crnogorskih liderki za integraciju u odbore direktora velikih javnih i privatnih kompanija, u skladu s zakonski propisanom dinamikom”, kazala je, između ostalog, Radovićeva.