PočetnaVijestiPodržavamo program Women on Boards, u Portonovom na menadžerskim pozicijama 45% žena
Izvor:PR Služba
Datum objave: 17.11.2023.
Share:
Vijesti

Podržavamo program Women on Boards, u Portonovom na menadžerskim pozicijama 45% žena

Stevan Milić, pomoćnik izvršnog direktora za operacije, Portonovi, podržao je IRF-ov program razvoja liderki za pozicije ekonomskog odlučivanja "Women on Boards".

microthumbPodržavamo program Women on Boards, u Portonovom na menadžerskim pozicijama 45% žena

Mi u Portonovi rizortu apsolutno podržavamo program razvoja liderki za pozicije ekonomskog odlučivanja „Women on Boards“ koji organizuje Investiciono-razvojni fond Crne Gore u saradnji sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj, saopštio je pomoćnik izvršnog direktora za operacije, Portonovi, Stevan Milić.

„Dodatno, želim da napomenem da smo jako ponosni na činjenicu da je jedna od naših koleginica koja je član Izvršnog odbora našeg tima upravo jedna od polaznica ovog programa i mi na taj način zaista šaljemo jasnu poruku o podršci koju ovaj program ima sa naše strane“, poručio je Milić.

Istakao je i da podržava što skorije usvajanje izmjena Zakona o privrednim društvima kojim će se regulisati uloga žena u crnogorskim kompanijama kako bi se njihova uloga dodatno osnažila. Ipak, napominje da se u Portonovom ne vode formom već suštinom, te da zapošljavaju najstručnije, najbolje i najkompetetniji kadar na ključne pozicije unutar organizacije.

„Samim tim želim da napomenem da od ukupnog broja zapošljenih u našoj kompaniji imamo oko 50% žena na svim i različitim pozicijama, dok na menadžerskim pozicijama, uključujući i izvršni menadžemnt imamo oko 45% žena“, zaključio je Milić.