PočetnaVijestiIRF-ov program doprinosi većoj zastupljenosti žena na pozicijama odlučivanja
Izvor:PR Služba
Datum objave: 10.11.2023.
Share:
Vijesti

IRF-ov program doprinosi većoj zastupljenosti žena na pozicijama odlučivanja

Predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović podržao program razvoja lideri za pozicije ekonomskog odlučivanja “Women on Boards”.

microthumbIRF-ov program doprinosi većoj zastupljenosti žena na pozicijama odlučivanja

Predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović izrazio je snažnu podršku programu razvoja lideri za pozicije ekonomskog odlučivanja “Women on Boards” koji je pokrenuo Investiciono-razvojni fond Crne Gore u saradnji sa EBRD.

“Oduvijek je naš san bio evropska Crna Gora. Crna Gora jednakih šansi. Crna Gora koja pruža ravnopravan tretman svima. Svjesni smo da u ovom trenutku nije tako, ali upravo projekat Investiciono-razvojnog fonda ‘Women on boards’ doprinosi kreiranju takvog ozračja u kojem će biti zastupljene na mjestima odlučivanja i pripadnice ženskog pola”, kazao je Vuksanović.

Istakao je da to moramo uraditi ne samo radi direktiva i preporuka Evropske unije, već radi nas samih.

“Zbog svega toga Hrvatska građanska inicijativa će glasati izmjene Zakona o privrednim društvima i na taj način dati doprinos da oslobodimo i taj vid kreacije u našem društvu, da osiguramo ravnopravan tretman svima i da dovedemo veći broj žena na mjestima odlučivanja”, zaključio je Vuksanović.