PočetnaVijestiInvesticiono-razvojni fond podržao kreativce Radne sobe D.O.O.
Izvor:PR Služba
Datum objave: 13.12.2022.
Podijeli:
Vijesti

Investiciono-razvojni fond podržao kreativce Radne sobe D.O.O.

Uigrana ekipa maštovitih stručnjaka i široki spektar usluga, još od 2016. godine krase specijalnu radionicu na Starom aerodromu, koja nosi naziv ,,Radna soba“. Produktivnost firme izražava se u raznim oblicima i formama, vidljivim širom Crne Gore, na bilbordima, reklamama, kroz brošure i publikacije.

Suvlasnik „Radne sobe“ Dejan Basta, upoznaje nas sa djelatnošću kreativne fabrike ideja, koja je za kratak period, stekla renomiranu listu klijenata.

"Bavimo se marketingom, štampom, organizacijom događaja. U firmi je stalno zaposleno devetoro ljudi. Firma je podijeljena, uslovno rečeno, na četiri sektora. Organizacija, dizajn studio, proizvodnja i sektor za promocije i događaje. Što se tiče štampe i proizvodnje, 70 % poslova odrađujemo unutar firme, imamo pet mašina“, objašnjava Basta.

Poznat po pružanju podrške, na samo u fazama osnivanja preduzeća, već i prilikom prevazilaženja nepovoljnih finansijskih situacija, Investiciono-razvojni fond (IRF) pokazao je spremnost da bude potpora "Radnoj sobi“ u periodu najveće pandemije koja je zadesila 21. vijek.

,,Prvi put smo se obratili IRF-u u martu 2020. godine kada je počela kovid situacija, jer su nam bila potrebna sredstva za premošćavanje krize koja je nastala. Dobili smo dva kredita. Drugi put smo se obratili krajem prošle 2021. godine za nabavku repromaterijala, gdje nam je kredit isto odobren. Do sada smo, unazad dvije godine, dobili od IRF-a sredstva u iznosu od 27.000 eura“, priča suvlasnik ,,Radne sobe“.

Dobro poznate olakšice u vidu znatno nižih kamata i duže ročnosti kredita i odnos koji IRF njeguje u svojim poslovnim poduhvatima, stavke su koje bivaju prepoznate i cijenjene kod mnogobrojnih klijenata. To je ujedno i ključni razlog zbog kojeg crnogorska privreda upravo IRF-u daje prednost u odnosu na banke kada je u pitanju podrška njhovim biznisima.

,,Zadovoljni smo saradnjom. Uslovi su dobri. Prednosti su što postoje grejs periodi, manje su kamate“, istakao je Basta, koji neumorno, zajedno sa složnim kolegama, nastavlja da radi na ugovorenim štamparskim i marketing projektima.