•  Farma Gvozdenovic
    Farma Gvozdenovic
  • Franca
    Franca
  •  Hotel Sato
    Hotel Sato

Podgorica, 26.05.2017. godine

Predstavnici IRF-a i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja u posjeti Beranama


Zajedničkim aktivnostima i u partnerstvu, Vlada Crne Gore, odnosno Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, Investiciono-razvojni fond Crne Gore i Opština Berane, u saradnji sa poljoprivrednim proizvođačima i preduzetnicima iz sektora agroindustrije nastojaće u narednom periodu da valorizuju značajne potencijale u oblasti poljoprivrede, u korist razvoja ove opštine.

Berane posjetaPredsjednik OD IRF-a, dr Zoran Vukčević i potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, mr Milutin Simović, su u Beranama zajedno sa predsjednikom Opštine g-dinomDragoslavom Šćekićemi njegovim saradnicima, razgovorali sa poljoprivrednim proizvođačima sa ovog područja i obišli više poljoprivrednih proizvođača i preduzeća koja se bave preradom.

U tom kontekstu, posebno važan je bio sastanak sa poljoprivrednim proizvođačima sa područja Berana. Poljoprivrednicima su predstavljene mogućnosti podrške kroz Agrobudžet, EU fondove, kao i nove povoljnosti za dobijanje kredita od strane IRF-a. U višesatnoj diskusiji poljoprivrednici su iznijeli pohvale na račun pristupa otvorene i direktne komunikacije, ali i probleme sa kojima se susrijeću, ne samo u dijelu proizvodnje i plasmana, već i ograničenja u dijelu putne infrastrukture, vodosnabijevanja, kao i onih vezanih za korišćenje šumskih i vodnih resursa u njihovim mjestima.

PR služba IRF-a

KREDITIRANJE