•  Farma Gvozdenovic
    Farma Gvozdenovic
  • Franca
    Franca
  •  Hotel Sato
    Hotel Sato

05.05.2017. god., Podgorica

IRF u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma održao seminar „Možeš i ti“

 

Investiciono-razvojni fond je danas u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma, održao seminar namijenjen korisnicima kreditnih sredstava IRF-a iz oblasti turizma i ugostiteljstva, koji je, prije svega, motivacionog karaktera na ostale preduzetnike, da uzmu stvar u svoje ruke i otpočnu sopstveni biznis. Cilj današnjeg seminara je da se promoviše turizam i ugostiteljstvo kao šansa za biznis.

Centre Ville Turizam

Ministarstvo održivog razvoja i turizma i IRF već godinama, kroz različite instrumente, stimulativne mjere i kreditne linije podržavaju turizam i ugostiteljstvo, te je shodno tome izlaganje na temu podsticaja razvoja turizma i ugostiteljstva održao Ministar održivog razvoja i turizma, g-din Pavle Radulović, dok je prezentaciju sa uslovima finansiranja pomenute djelatnosti održao predsjednik Odbora direktora IRF-a, dr Zoran Vukčević.

Ministar Radulović se obratio prisutnima izražavajući zadovoljstvo zbog sudjelovanja mladih ljudi u biznisu, naročito iz oblasti turizma i ugostiteljstva, koji su uspjeli da realizuju svoje biznis ideje i od njih naprave uspješne biznise. Takođe, ministar Radulović  je ukazao na važnost intenzivne saradnje IRF-a sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma smatrajući da finansijska institucija kao što je IRF stvara dobre uslove za finansiranje biznisa i na taj način je iskoristio priliku da uputi poziv svim zainteresovanim privrednicima da ulažu u oblast turizma i da kandiduju svoje projekte za kreditnu podršku IRF-a.

Predsjednik OD IRF-a, dr Zoran Vukčević, je naglasio da sektor turizma i ugostiteljstva zauzima ključnu poziciju u ukupnoj privredi i da je jedan od glavnih stubova ekonomskog razvoja države Crne Gore. G-din Vukčević je, takođe, podsjetio da je IRF do sada plasirao 84,4 mil € u oblast turizma i ugostiteljstva i da upravo ovaj rezultat govori o tome da u Crnoj Gori postoje dobri i uspješni projekti, stimulišući na taj način najvažniju granu crnogorske privrede.

I u 2017. godini IRF je posvetio dodatnu pažnju razvoju turizma i ugostiteljstva kroz aktuelne kreditne linije koje imaju za cilj povećanje hotelskih kapaciteta, kojim se stvaraju uslovi za podsticanje novog zapošljavanja, omogućava se produženje turističke sezone i samim tim se unapređuje ukupna konkurentnost Crne Gore kao turističke destinacije.

Pored aktuelnih kreditnih linija IRF-a za razvoj turizma i ugostiteljstva, g-din Vukčević je, takođe, podsjetio prisutne na beskamatne kreditne linije namijenjene visokoškolcima, ženama u biznisu – start up i tehnološkim viškovima, kao i na dodatne benefite za mlade u biznisu u pogledu smanjenja kamatne stope.

Na pomenutom seminaru, prisutnima su se, takođe, obratili uspješni crnogorski preduzetnici, reprezentativni korisnici kreditnih sredstava IRF-a, g-din Ranko Jovović, osnivač preduzeća “Comp Comerc” DOO i g-din Stefan Dukić, osnivač preduzeća „Dukić“ DOO.

Izlaganje vlasnika firme „Comp Comerc“ DOO, g-dina Jovovića, se odnosilo na rekonstrukciju starog hotela Onogošt u Nikšiću i kako su uspjeli da kapacitete koji nijesu bili u funkciji naprave uspješnim biznisom. Da se na sjeveru može biti uspješan preduzetnik, dokaz je preduzeće „Dukić“ DOO - restoran i etno selo Viline vode u Kolašinu čiji je osnivač Stefan Dukić koji je na današnjem seminaru bio jedan od govornika.

Nakon održanog seminara,prisutni su imali mogućnost da se detaljnije informišu o načinu i uslovima finansiranja iz ove djelatnosti u direktnom razgovoru sa predstavnicima IRF-a.

Savjetnik za PR

Maša Vukasojević

KREDITIRANJE